Isuzu Euro-Tour 2021 во Македонија

Март 2021, Скопје

Во рамки на меѓународната турнеја Isuzu Euro-Tour 2021, партнерите Аутомакедонија и Anadolu Isuzu ги претставија и кај нас водечките модели на туристички и меѓуградски автобуси на големиот турски производител.

Промоцијата се одржа во хотелот Double Tree by Hilton во присуство на претставници од Anadolu Isuzu од Турција, компании од бизнис заедницата во Р.С. Македонија како и во присуство на официјални претставници на институциите.

Гостите имаа можност да се запознаат со моделите Grand Toro, Novo Ultra и најновиот меѓуградски автобус Kendo/Interliner, кој беше лансиран на европскиот пазар во Септември минатата година.

Grand Toro e 8.5 метарски туристички автобус кој се издвојува од останатите конкуренти во миди сегментот по својата исклучителна внатрешност и простор за патниците и возачот, голем багажен простор и ниската потрошувачка. Наменет е за туристички патувања на средни и долги релации, а се користи и за транспорт на вработени или како училишен автобус.

Novo Ultra е веќе добро познат претставник во миди сегментот. Обезбедува место и багажен простор за 29 патници, а новиот Euro 6 Isuzu мотор испорачува 190 коњски сили на 2600 вртежи. На европскиот пазар доаѓа во 2 верзии – Standard и Ultra.

Новиот 13 метарски Isuzu Kendo/Interliner меѓуградски автобус беше лансиран во Европа во Септември 2020 година, но веќе е добро познат на македонскиот пазар. Веднаш по самото лансирање Anadolu Isuzu испорача 6 еко автобуси на природен гас на Рек Битола.

Покрај со CNG и bioCNG моторите, Isuzu Kendo/Interliner исто така нуди и широк ранг на интелигентни безбедносни технологии развиени од страна на развојниот центар во Anadolu Isuzu.

Турнејата на Isuzu продолжува низ останатите земји во Европа, а планирана е да трае до Јуни оваа година.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *