На специјалната прес конференција, одржана во просториите на ЕЛЕМ, официјално беше потпишан договорот за набавка на 6 автобуси на природен гас (CNG).

Автобусите од марката ISUZU ќе бидат испорачани на РЕК Битола, кон крајот на 2020 година.